De verschillende aspecten die een rol spelen bij het maken van een beeld in steen komen aan de orde: het maken van een schets, het hanteren van het gereedschap, het hakken, de vorm benadering, de compositie, het afwerken van een beeld, etc.

Het benodigde gereedschap moet je zelf meenemen.


Achterzijde van de boerderij met de werkruimte

Op mijn boerderij in hartje Toscane organiseer ik in september en oktober weer een cursus beeldhouwen.

De duur van de cursus kan je zelf bepalen. (minimaal 1 week). Je wordt individueel begeleid. Hierdoor is de cursus zowel voor beginners als gevorderden aantrekkelijk.

We werken in albast of marmer. Voor een beeld in marmer heb je al gauw 3 weken nodig. In albast werk je sneller en kom je in een week een heel eind.

     

Het weer is in deze tijd heerlijk. Er wordt buiten gewerkt. Er is elke dag begeleiding. 's Morgens 9 -12 uur en 's middags van 15.30 - 18.30. uur behalvezaterdag en zondag.

De kosten bedragen 300 euro voor de eerste week en 250 euro voor elke volgende week. Accomodatie, eten en verzekering zijn niet inbegrepen.

Voor inlichtingen over hotelaccommodaties, benodigd gereedschap en dergelijke kan je met mij contact op nemen.

Voor overnachtingen, het eten, verzekeringen en dergelijke moet je zelf zorgen. Op loopafstand is er een agriturismo. Hier is het mogelijk een appartement te huren. In Montieri 7 kilometer van mijn boerderij is een comfortabel hotel, met een zwembad en manege.

Bij voldoende belangstelling organiseer ik in overleg excursies. (Florence, Volterra, de Tarot tuin van Nikki de Saint Phalle e.d.)Met de auto: Vanaf Amsterdam ongeveer 1500 km
Met het vliegtuig: Transavia vliegt vanuit Amsterdam op Pisa en Ryanair vanuit Eindhoven. Ryanair is goedkoper dan Transavia.
Met de trein: Naar Florence

Het openbaar vervoer op het platteland van Toscane is slecht geregeld. Het is dan ook handig een auto te huren als je geen auto ter beschikking hebt.

Albast, marmer en gereedschap om marmer te bewerken zijn in Italië veel goedkoper dan in Nederland. Als je met eigen auto komt en je neemt gereedschap en wat stenen mee terug dan heb je al snel een deel van de reiskosten terug verdiend.
E-mail/Tel.:

Onderwerp:

Bericht: 

Tewis Elzinga
Vuurbaak 42
1906 BS Limmen
Mijn website